VÍZLÁGYÍTÓ KIVÁLASZTÁSA

Hogyan épül fel egy komplex víztisztító rendszer?

Hogyan épül fel egy komplex víztisztító rendszer?

  • A rendszer első eleme egy 50 vagy 100 mikronos előszűrő, aminek fő szerepe a nagyobb lebegő szennyeződések kiszűrése, hogy a konyhai, fürdőszobai berendezéseket és a rendszer további elemeit megóvja. A szűrőt közvetlenül a bejövő vízhálózatra kell csatlakoztatni, hogy a házba bejövő összes víz átfolyjon rajta. A szűrőház mosható szűrőt tartalmaz így karbantartása igen egyszerű. Kínálatunkban már szerepel a visszamosható előszűrő, melynél nem kell betétet cserélni sem.                                                                
  • A második elem a vízlágyító készülékpl: OPTI-Soft ECO -70VR34 ami lágy vizet készít az egész ház részére. Az inocserélős vízlágyító Nátrium ionokkal helyettesíti a víz keménységét okozó Kalcium és Magnézium inokat, így minden háztartási berendezés biztonságosan és energia takarékosan üzemeltethető. A lágy víz segítségével csökken az elektromos energia felhasználás, csökken a mosószerek és tisztítószerek felhasználása, valamint csökken a takarítással töltött idő is.                                                                     
  • A klórszűrő a rendszer harmadik eleme, amely nagy mennyiségű aktív szenet tartalmaz, ami a vízben lévő oldott klórt és klórszármazékokat semlegesíti. A szűrő segítségével az klórmentes vízben lehet fürödni, mosogatni, mosdani vagy akár fogat mosni.                                                        
  • Az ivóvíz tisztításáért egy fordított ozmózisos "RO" víztisztító berendezés felel, ami kristálytiszta ivóvizet varázsol. A hat lépcső szűrő legkisebb szűrőrése 0,0001 mikron nagyságú, ami kiszűri a legkisebb vírusokat, baktériumokat, hormonokat, fémeket, mikro műanyagokat is. A tisztított vízben az ásványi anyagokat pótolni kell un. "visszasózó" patronok alkalmazásával, így a tisztított víz használható ivásra és főzésre egyaránt.  Ezzel pedig jelentős előnyökhöz juthat. Kevésbé szennyezi a környezetét az ásványvizes palackokkal és a vegyszerekkel, kevesebb időt tölt bevásárlással, nem kell tovább annyit cipekednie az ásványvízzel, pénzt takarít meg.                                                                   
  • Az ozmozis membrán által kiszűrt "nullás"vizet a NNK (Nemzeti Népegészségügyi Központ) szabályai szerint nem szabad folyamatosan fogyasztani. Annak ásványi anyag tartalmát vissza kell pótolni. Ezt megtehetik a készüléken található by-pass szelep megnyitásával vagy "visszasózó" patronok segítségével. Amennyiben a visszasózó patronokat választja, úgy feltétlen csak a hatóságok által ivóvíz engedéllyel ellátott patront használjon.                                                                                                        
  • A vízben lévő vírusok és baktériumok ellen minden RO víztisztító berendezés után javasolt az UV lámpa alkalmazása. Ennek a fénye sterilizálja a vízben maradt baktériumokat, vírusokat. Kínálatunkban már kapható egy nagyon takarékosan üzemelő és nagyon hosszú élettartamú LED-es UV lámpa áramlás kapcsolóval és adapterrel. Minimális fogyasztása van a LED technológia miatt is. Valamint az áramlás kapcsoló miatt csak akkor világít, amikor megnyitjuk a csapot és átfolyik rajta a víz. Míg a hagyományos UV berendezések 0-24 ben világítanak és fogyasztják az áramot.