AZONNALI HÍVÁS: +36303073865

Gyakori kérdések - válaszok!

Miért van szükség ház teljes vízhálózatának tisztítására?

 • Magyarországon a vízcsövek jelentős része igen öreg, emiatt a víz amíg elérkezik otthonunkba magával hozza a kisebb lerakódott szennyeződéseket, mint pl. a homok és rozsda maradványok. Ezek a szennyeződések igen károsak a kerámia betétes csaptelepeknek valamint az érzékenyebb elektronikával rendelkező konyhai, fürdőszobai berendezéseknek.
 • kemény víz jelentős károkat okozhat a konyhai, fürdőszobai berendezésekben, víz és fűtéshálózatokban.
 • A lerakódott vízkő többlet energiát igényel a gépek, berendezések, hálózatok üzemeltetésénél, takarításánál.
 • A kicsapódott vízkő miatt sűrűbben kell takarítani a vizesblokkokat is. Ezen munkákhoz jelentős mennyiségű és drága vegyszereket kell venni és használni.
 • vízben oldott klór és klórszármazékok károsak lehetnek a csecsemőknekkisgyermekeknek és az érzékenyebb bőrű felnőtteknek is.
 • Az ivóvízbe belekerülő lebegő szennyeződések (homok, rozsda maradványok), klór és klórszármazékoknehézfémek szag- és ízrontó anyagok miatt az emberek jelentős része már nem iszik, sőt nem is főz csapvízből.

 

Hogyan épül fel egy komplex víztisztító rendszer?

 • A rendszer első eleme egy 50 mikronos előszűrő, aminek fő szerepe a nagyobb lebegő szennyeződések kiszűrése, hogy a konyhai, fürdőszobai berendezéseket és a rendszer további elemeit megóvja. A szűrőt közvetlenül a bejövő vízhálózatra kell csatlakoztatni, hogy a házba bejövő összes víz átfolyjon rajta. A szűrőház mosható szűrőt tartalmaz így karbantartása igen egyszerű. Kínálatunkban már szerepel a visszamosható előszűrő, melynél nem kell betétet cserélni sem.  https://www.vizlagyitokeszulek.hu/lemezes-eloszuro-kezi-visszamosatassal-34-quot-csatlakozassal-t831075
 • A második elem a vízlágyító, (https://www.vizlagyitokeszulek.hu/economysoft-100-eco-vr34-quotokos-quot-vizlagyito--mint-bluesoft-bseco-75vr34-gazdasagosabb-vezerlofejjel-25-liter-gyanta-tartalom-34-quot-csatlakozas-t830865 ) ami lágy vizet készít az egész ház részére. Az inocserélős vízlágyító Nátrium ionokkal helyettesíti a víz keménységét okozó Kalcium és Magnézium inokat, így minden berendezés biztonságosan és energia takarékosan üzemeltethető. A lágy víz segítségével csökken az elektromos energia felhasználás, csökken a mosószerek és tisztítószerek felhasználása, valamint csökken a takarítással töltött idő is. 
 • A központi klórszűrő a rendszer harmadik eleme, amely nagy mennyiségű aktív szenet tartalmaz, ami a vízben lévő oldott klórt és klórszármazékokat semlegesíti. A szűrő segítségével az egész házban klórmentes vízben lehet fürödnimosogatnimosdani vagy akár fogat mosni
 • Az ivóvíz tisztításáért egy fordított ozmózisos víztisztító berendezés felel, ami kristálytiszta ivóvizet varázsol. A hat lépcső szűrő legkisebb szűrőrése 0,0001 mikron nagyságú, ami kiszűri a legkisebb vírusokat és baktériumokat is. A tisztított víz használható ivásra és főzésre egyaránt, így csökkentheti az ásványvíz fogyasztását. Ezzel pedig jelentős előnyökhöz juthat (kevésbé szennyezi a környezetét az ásványvizes palackkal és a vegyszerekkel, kevesebb időt tölt bevásárlással, nem kell tovább annyit cipekednie az ásványvízzel, pénzt takarít meg). https://www.vizlagyitokeszulek.hu/ro-traditional-6-lepcsos-forditott-ozmozisos-viztisztito-t882883

 

Hogyan válasszunk vízlágyító készüléket?

 • 1. lakóhely szerinti vízkeménységi fok meghatározása német keménységi fokban "dH" - (a szolgáltatók oldalán általában szerepel).
 • 2. a fogyasztóhely havi max. vízfogyasztásának (m3/hó) meghatározása.
 • (számla alapján, vagy a "feleséget megkérdezni szíveskedjenek..." :) 
 • 3. kettő számot összeszorozva megkapjuk az igényelt havi kapacitást   pl:16 dH x 12 m/hó max = 192 dH/m3/hó                                        (az így megkapott havi kapacitás számot megfelezve kapunk egy ideális készüléket, amely a fogyasztás alapján kb 2x regenerál egy hónapban.  192/2= 91  ~  100-es készüléket választunk -25 literes gyanta tartalommal! 
 • 4. készüléket választunk  kapacitás, szolgáltatás, méret, küllem, gyártó... alapján.
 • pl:EconomyECO100-vr34  "okos" vezérlőfejjel https://www.vizlagyitokeszulek.hu/economysoft-100-eco-vr34-quotokos-quot-vizlagyito--mint-bluesoft-bseco-75vr34-gazdasagosabb-vezerlofejjel-25-liter-gyanta-tartalom-34-quot-csatlakozas-t830865

 GYÁRTÓI TAPASZTALATTAL rendelkező munkatársunk készségesen áll rendelkezésére további kérdéseivel kapcsolatban!

  telefonszámon:+36-30-3073865                          e-mail: optisolpro@gmail.com

 

 

°nk = német keménységi fok
1°nk az a víz, amely 10 mg/liter kalcium-oxiddal egyenértékű kalcium- és/vagy magnéziumvegyületet tartalmaz.

 

A rendszer további elemekkel bővülhet, amennyiben vastalanítóra, UV lámpára vagy egyéb kiegészítőre van szükség. A teljes rendszer kiépítése előtt mindenképpen vegye fel velünk a kapcsolatot, mivel a rendszer elemeit méretezni kell.